Motie tegen ‘totalitaire controlesamenleving’ verworpen: ‘We moeten dit stoppen voordat het te laat is!’

Dinsdag werd een motie van Forum voor Democratie tegen de invoering van een sociaal kredietsysteem naar Chinees model in de Tweede Kamer verworpen. “Trek zelf je conclusies en join the fight!” twitterde FVD-voorman Thierry Baudet.

“Al sinds het begin van de coronacrisis waarschuwt Forum voor Democratie ervoor dat de maatregelen die zijn genomen niet tijdelijk zullen zijn, maar dat ze misbruikt zullen worden voor de invoering van een totalitaire controlesamenleving,” licht FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen toe.

kamer

Dat is precies wat ze met u van plan zijn

“In China heet dat een sociaal kredietsysteem. Wat wil dat zeggen? Je krijgt punten. Als je je goed gedraagt, komen er wat punten bij. Gedraag je je niet zo goed en ben je niet braaf, gaan er punten af,” aldus Van Houwelingen.

Als je onder een bepaalde grens komt, kun je niet meer reizen, kun je geen overheidsbaan meer krijgen, enzovoorts.

De motie werd zoals gezegd verworpen. “Daarmee laat de Tweede Kamer haar ware gezicht zien,” benadrukt Van Houwelingen. “En dat verbaast ons niets. Natuurlijk is het partijkartel voor de invoering van een sociaal kredietsysteem want dat is precies wat ze met u van plan zijn. En dat hebben ze al bewezen door de invoering van die misdadige apartheidspas.”

Of is dat ook een ‘complottheorie’?

“Tekenend dat FVD vandaag in filmpjes mensen bang maakt voor een ‘totalitaire controlesamenleving’, verwijzend naar deze stemming,” zei GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld over de motie. “Zagen we niet aankomen natuurlijk.”

Van Houwelingen: “Net zoals jullie het Europees coronapaspoort niet zagen aankomen, Lisa. Of is dat ook een ‘complottheorie’?”

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

Katja op do 14 oktober 2021 02:01

Totale controle, gewoon waar je bij staat. Ze doen het niet eens onopvallend meer.

Totale controle, gewoon waar je bij staat. Ze doen het niet eens onopvallend meer.
Gast
za 16 oktober 2021

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Laatste bezoekers