Freek Jansen: het lijkt misschien alsof er een ‘felle verkiezingsstrijd’ is, maar het is allemaal schijn

Het lijkt misschien alsof er verschillende partijen zijn, het lijkt misschien alsof er een ‘felle verkiezingsstrijd’ is en het lijkt misschien groots en meeslepend, maar het is allemaal schijn, zei Tweede Kamerlid Freek Jansen (FVD) dinsdag tijdens het formatiedebat.

“Of je nou VVD en CDA met de PvdA krijgt of D66 en VVD met GroenLinks of PvdA en CDA met de ChristenUnie, het maakt geen klap uit, behalve voor hun persoonlijke carrièrepad, voor de pikorde in de eigen wandelgangen, voor hun status en voor hun cv,” aldus Jansen.

Ze zijn allemaal voorstander van vaccinatieprogramma’s, lockdowns en QR-codes.

kamer

Volledig verkeerd geïnformeerd

Hij verwees naar onderzoek van Maurice de Hond die onderzocht in hoeverre mensen een correcte inschatting kunnen maken van het gevaar van corona voor ongevaccineerden.

“Het correcte antwoord is dat minder dan één procent van de ongevaccineerden in het ziekenhuis belandt na het krijgen van corona. Zestig procent van de CDA-stemmers geloofde echter dat een derde van die mensen in het ziekenhuis zou belanden. Vijftig procent van de PvdA-stemmers, 40 procent van de VVD’ers en een kwart van de D66’ers geloofde dat. Het wijst erop dat mensen volledig verkeerd geïnformeerd zijn,” benadrukte Jansen.

Dat is niet anders met deze formatie

“Het is het gevolg van structurele desinformatie in de traditionele media. Zeshonderd dagen lang stonden de kranten vol met de meest dramatische koppen over corona, waardoor mensen in Nederland het idee hebben dat ze volledig op het verkeerde been zijn gezet over de gevaren van dit virus,” voegde hij toe.

“Dat is niet anders met deze formatie. Ook hierover doet de parlementaire pers al zeven maanden alsof er iets heel belangrijks gebeurt, alsof er grote verschillen zijn tussen VVD en D66, alsof er iets gaat veranderen als de PvdA meedoet in plaats van de ChristenUnie. Dat terwijl al deze partijen het gewoon eens zijn. Dat moeten mensen gaan beseffen. Dat moet de pers eens gaan opschrijven. Pas als dat valse bewustzijn wordt afgeworpen, kan er iets veranderen in dit land,” besloot hij.

4.9 55 stemmen

Beoordeel dit artikel

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
za 16 oktober 2021

COM_EB_IFRAME_COOKIE_AGREE_CONTENT

Laatste bezoekers